Henk Witte FotoArt

Biografie FotoArt - Henk Witte

Foto Henk

Al vanaf mijn 16e jaar fotografeer ik en kocht van mijn eerste maandsalaris een echte spiegelreflex camera, een Minolta srt100x. Toen nog met fotorolletjes die ontwikkeld en afgedrukt moesten worden. Dat afdrukken deed ik vaak zelf en was regelmatig uren bezig voor ik het perfecte resultaat bereikte. Tegenwoordig werk ik met een digitale camera, een Nikon d5300 met verschillende lenzen. Foto's bewerken gaat nu met de computer. In tegenstelling tot veel (hobby) fotografen maak ik nog wel vaak een afdruk van een foto.
Ik ben autodidact en heb mijn fotokennis opgedaan door het volgen van cursussen en workshops. Ik heb veel werk van fotografen bestudeerd en ga regelmatig naar exposities waar ik weer nieuwe inspiratie opdoe. Door de jaren heen ben ik mijn eigen stijl gaan ontwikkelen en houd ik mij nu vooral bezig met natuur en macro fotografie. Ook ben ik bijzonder geinteresseerd in oude steden en ik maak daar dan ook graag foto's van oude huizen of ruines. Bouwwerken uit de Romeinse tijd en kastelen hebben mijn grote interesse en hier kan ik mij uren vermaken. Mijn ogen speuren constant de omgeving af, altijd zoekend naar dat ene bijzondre plaatje 

Foto's kunnen beeldend zijn maar met de huidige technieken is het ook mogelijk om abstract werk te maken. Foto's op een andere manier genomen of bewerkt in photoshop kunnen tot de mooiste creaties leiden. Ik probeer altijd om een foto te maken die ik achteraf zo min mogelijk hoef na te bewerken. Ik roep regelmatig "Ik ben fotograaf, geen computer programmeur" als ik weer eens het advies krijg om meer met photoshop te doen. In mijn portfolio staan voorbeelden van mijn abstracte fotowerk. Daarbij is duidelijk te zien dat de natuur ook hier een belangrijke rode draad vormt.

Die natuur is alom aanwezig zowel in mijn leven als ook in mijn fotowerk. Uren zit ik soms te wachten op het juiste moment om een plaatje te schieten, want het licht moet goed zijn of een dier moet de juiste pose aannemen. Dierenfotografie is voor mij een prima tijdverdrijf. In de natuur maar ook in dierentuinen kun je mij regelmatig vinden. Vooral de katachtigen en koeien intrigeren mij enorm. Maar dieren poseren niet dus het kan wel even duren voordat ze goed op de foto staan. 

Ik ben regelmatig op kunstmarkten en exposities te vinden waar u mijn werk kunt zien en kopen.

Heeft u ruimte voor een expositie of wilt u mijn werk kopen? Neem dan contact met mij op.

Yvonne van der Laan over de fotoserie "Station - Arnhem"

Yvonne
Echt kunst, hoe jij met jouw blik en lens beelden van, bijvoorbeeld architectuur, tot bijna beeldhouwwerken kunst kunt verheffen. Prachtig!

Yvonne van der Laan alias Gedichtenlaantje is kunstenares en schrijfster

Deze website maakt gebruik van cookies.
Lees onze cookieverklaring voor meer informatie.